Putování 15. – 19.7. 2024

FOTOGALERIE PUTOVÁNÍ 2024

PONDĚLÍ 15.7.

Putovní týden jsme začali v Srbsku. Kolem potůčku v Císařské roli jsme vystoupali zarostlou džunglí k vodopádu, kde jsme posvačili, a pak dál vzhůru až na skalní vyhlídku. Okružní cestou jme navštívili rybníček na Kodě a u Kodské jeskyně jsme poobědvali.Další cesta nás vedla po lukách a polích kolem Korna až do Karlštejna. Po cestě jsme mlsaly ostružiny a maliny a navštívili jsme vyhlídku nad Tomášovým lomem, odkud je nádherný výhled na Berounku a velkou část Českého krasu.

ÚTERÝ 16.7.

Po pondělním tropickém počasí jsme si užívali příjemného větříku a podmračeného nebe. Sešli jsme se v Dobřichovicích a po procházce k řece jsme odjeli autobusem do Mníšku pod Brdy. Prohlédli jme si zámecké nádvoří a zahradu a vydali se k lesu.Cestou jsme opět sbírali lesní plody. U jezírka jsme poobědvali, pohráli si a přečkali malou přeháňku. Dál jsme pokračovali pod Hradiště Pišťák a kolem Nezabudického potoka do Řevnic až na nádraží.

STŘEDA 17.7.

Z nádraží v Řevnicích jsme se vydali do údolí Kejné. Cestou jsme sbírali hlavně maliny a pozorovali malé letošní žabičky, skokany a ropuchy. V potoce byli také ještě larvy mloků, už téměř před metamorfózou. Objevili jsme i velkou raritu, malého mločího albína.U studánky jsme si doplnili vodu a pokračovali kolem vodopádu na vyhlídku Výskoky. V trampské osadě Dánsko jsme poobědvali a sbírali borůvky, kterých je plný les. Pokochali jsme se výhledy do kaňonu Berounky až ke Křivoklátsku.Cestou lesem jsme našli místa, kde bylo borůvek obrovské množství a tak jsme za chvíli měli modré nejen rty a jazyky.Další krásná vyhlídka nás po cestě čekala na Hvíždinci, a pak kolem Chlumu až do Dobřichovic na nádraží.

ČTVRTEK 18.7.

Lucku tento den vystřídal Milan. Jeli jsme autobusem do Bubovic a přes lom Čeřinka, kam chodíváme na jaře na podběl, jsme pokračovali do lesů plných starých lomů. Sestoupili jsme do Liščího lomu a tam jsme navštívili starou štolu a poobědvali.Z vyhlídky jsme si prohlédli Malou Ameriku a objevili jsme štolu v lese, kterou prozkoumal Milan. Údolím plným kozáků jsme došli ke Kubrychtově boudě, kde už na nás čekala Lucka a večeře. Kluci nanosili dříví a na roštu se peklo a hodovalo.Pár písniček s kytarou u ohně, a za zvuků usínajícího lesa hajdy na kutě. Slyšeli jsme sovy, plchy a štěkající srnce.

PÁTEK 19.7.

Ráno jsme před boudou posnídali u švédského stolu z dobrot, co kdo přinesl. Pak jsme se sbalili a uklidili chatu a chystali se na odchod. Těsně před odchodem se nám podařilo zabouchnout dveře chaty s klíči uvnitř. Milan se Španďou zkoušeli otevřít západku pomocí karty, ale neůspěšně. Nakonec po pár telefonátech jsme zjistili kontakt na klíč v Srbsku. Lucka se vydala autem pro klíč.Milan to ale nevzdával a po poradě s kamarádem po telefonu změnil taktiku a nakonec se mu podařilo dveře otevřít, chviličku před tím, než Lucka přivezla náhradní klíč.Po dobrodružství s klíči jsme chatu zamkli a vydali se k lomu Chlum, kde jsme na vrcholu na vyhlídce poobědvali a odpočívali ve stínu starého dubu.Pak jsme sešli roklí dolů k řece a u kempu se vykoupali. Ještě krátká zastávka na hřišti u nádraží a vlakem dom.

Napsat komentář